Oeps, een tijdje al geen nieuwe blogpost! De eerste drie dagen van deze week ben ik ziek geweest, donderdag ben ik gelijk uit school doorgegaan naar mijn werk en gister kwam Eline eten. Maar, vandaag post ik wat ik woensdagavond heb gegeten en later wat ik gister met Eline heb gegeten.
Woensdag was mijn eerste maaltje nadat ik ziek was geweest. Ik at puree van aardappel en knolselderij met vis uit de oven en geroerbakte broccoli met knoflook en citroensap. Op de foto lijkt het een immense portie, maar dit is een ontbijtbordje. En zelfs dat kreeg ik nog niet op. Het was wel heel lekker, maar m'n lichaam moest even wennen na 3 dagen bijna geen eten te hebben gehad.
De puree maakte ik volgens het recept van de broccoli-zalm schotel die ik hiervoor heb gepost.
- Schil ongeveer een gelijke hoeveelheid aardappelen en de knolselderij en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze in een pan met ruim water en zout en zet op het vuur, Laat als het water kookt, nog 20 minuten koken.
- Giet aardappel en knolselderij af en stamp tot puree met boter, een eetlepel mierikswortel, melk, peper en eventueel zout.
De vis kwam uit een pakje uit de diepvries (Iglo, fish cuisine bretagne) en deze heb ik bereid volgens de verpakking.
De broccoli heb ik eerst gekookt en daarna geroerbakt met een teentje knoflook en op het laatst wat citroensap over uitgeperst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten