Pagina's

vrijdag 14 november 2014

Comfortfood! Spaghetti carbonara met doperwtjes


Eergister at ik spaghetti carbonara met doperwtjes en het was echt to die for! Zooo lekker!! Als je een craving hebt naar comfortfood is dit echt het ultieme gerecht!

Je hebt nodig (voor een grote portie. Maar trust me, je wilt een grote portie!):

  • 90 gram spaghetti
  • 100 gram doperwten uit de diepvries (nog bevroren)
  • 100 gram spekreepjes
  • 2 tenen knoflook (ik hou van knoflook!)
  • Een ei
  • 75 ml slagroom
  • 60 gram parmezaanse kaas in schilfers of geraspt
  • Peper en zout

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook daar de doperwten 5 minuten in. Voeg na die 5 minuten de spaghetti toe en kook al dente in 7 minuten.
  2. Bak ondertussen het spek zonder boter of olie 6 minuten en knijp de tenen knoflook erbij met de knoflookpers en bak nog zachtjes een minuut.
  3. Kluts een ei, 50 gram parmezaanse kaas en peper door de slagroom in een kommetje.
  4. Giet de spaghetti en doperwten af en doe bij de spek en knoflook. Zet de pan op laag vuur.
  5. Giet het slagroommengsel erbij en hussel alles door.


Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten