Pagina's

woensdag 5 november 2014

Pasta met zelfgemaakte pesto en romaatjes uit de oven


Vanavond een vegetarisch maaltje, jamm! 

Voor de pesto gebruikte ik (zeker genoeg voor 2-3 porties):
  • 15 gram basilicum.
  • 25 gram Parmezaanse kaas schilfers. Ik hou heel erg van Parmezaanse kaas, dus ik doe er wat veel in. Als je niet zo van een kaassmaak houdt, zou ik minder doen.
  • 30 gram pijnboompitten. Ik had ze van tevoren niet geroosterd, maar dat is wel erg lekker voor een volgende keer. Ik had nog wel wat walnoten liggen, dus die heb ik ook toegevoegd.
  • Een teentje knoflook
  • Een deciliter olie. Als je dit teveel vindt tijdens het maken van de pesto, doe er dan minder bij.
  • Peper en zout naar smaak
Verder heb je nodig:
  • 75 tot 125 gram pasta per persoon. Ligt er een beetje aan of je een grote of kleine eter bent. 
  • Romaatjes aan de steel.
  1. Voeg de eerste 4 ingrediënten bij elkaar met alvast een heel klein beetje van de olie en maal dit met de staafmixer grof. 
  2. Giet, terwijl de staafmixer draait, er geleidelijk wat olie bij. Als je de pesto wat grover wilt, stop je eerder met malen en giet je er zoveel olie bij als jij lekker vindt.
  3. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
  4. Bestrijk de romaatjes met een beetje olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Zet ze daarna in een voorverwarmde oven van 180 Celsius voor 15 minuten. 
  5. Kook ondertussen de pasta volgens de pasta en meng de pesto door de pasta na het afgieten. 
  6. Leg de romaatjes erbovenop en maal wat peper over de pasta.
Buon appetito!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten