Pagina's

dinsdag 4 november 2014

Mijn ontbijtjes van de afgelopen dagen



De afgelopen 4 dagen heb ik heel verschillend ontbeten. En het leek me leuk om mijn ontbijtjes met jullie te delen.

Hierboven zie je een foto van mijn ontbijt van zaterdag. Ik had nog rauwe ham in de koelkast liggen die ik overhad van woensdag toen ik kalkoensaltimbocca had gemaakt. Dus ik heb de ham in een koekenpan aangebakken en daar een eitje boven gebroken en ondertussen een sneetje brood getoast. Een snel, lekker en vullend ontbijt!



Zondag maakte ik een smoothie van mango en kokoswater. Heel simpel en ik was best laat wakker dus hoefde het niet zo te vullen, omdat ik 1,5 uur daarna al zou gaan lunchen. Ik had mangostukjes in de vriezer liggen en gooide daar wat van in de blender, een scheut kokoswater erbij en blenden maar. Het was lekker, maar ik miste wel een kick. Misschien volgende keer ook een stukje rode peper of wat tabasco mee blenden. 



Maandag heb ik ontbeten met een simpele salade caprese (zonder basilicum). Ik had nog een bol mozzarella en nog een trostomaat in de koelkast liggen en die heb ik beide in plakjes gesneden. Wat balsamico-crème eroverheen en klaar is Luus. Lekker, snel en simpel. Maar volgende keer toch op getoast brood of een cracker, want het vult niet heel erg. En mocht je toevallig basilicum in huis hebben, doe daar dan ook wat blaadjes van toe. Dat maakt dit gerecht toch net wat lekkerder!




Vanochtend heb ik ontbeten met 2 crackers met kruidenroomkaas, plakjes avocado en wat peper en zout. Een dubbele espresso ernaast met een glaasje water en ik was klaar voor de dag. Ik vind dit een erg lekker ontbijt en het is snel in elkaar geflanst. Daarnaast is avocado ook nog eens heel erg gezond!

Ik hoop dat mijn ontbijtjes je een beetje inspiratie hebben gegeven om niet elke ochtend met een bammetje kaas te beginnen. Hoewel ik daar ook heel erg van kan genieten hoor! Lekker met plakjes tomaat met wat gedroogde italiaanse kruiden of rozemarijn en een beetje zeezout. Of met plakjes komkommer. Een beetje verse peper erover en dan heb je ook een heel lekker ontbijt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten