Pagina's

zaterdag 22 november 2014

Pad Thai zoodles met garnalen


Gister heb ik een spirelli gekocht! Dit is een snijder waarmee je van je groenten spaghetti of noedels kunt maken. Dat moesten Eline en ik natuurlijk gelijk uitproberen gister. We zochten op internet naar een recept en kwamen op http://whiteonricecouple.com en maakten hun Pad Thai zoodles met garnalen met een paar aanpassingen aan het recept.

Voor de zoodles (Zuchini noodles) Pad Thai (2 porties):
  • 2 courgettes
  • 250 gram grote garnalen (ontdooid)
  • 3 grote tenen knoflook
  • Een rode peper, fijngesneden
  • 3 lente uien
  • 2 kleine uien, fijngehakt
  • 250 gram taugé
  • Een ei
  • 2 handjes pinda's
  • Koriander, gehakt
  • Olijfolie
Voor de saus:
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels ketchup
  • Een theelepel donkere basterdsuiker
  • Wat gedroogde chilivlokken
  • 3 theelepels chili-knoflook woksaus
  1. Maak de saus in een kom door alle ingrediënten voor de saus te mengen. 
  2. Maak noedels van de courgettes met behulp van de spirelli (een juliennerasp zou ook kunnen).
  3. Verhit een grote pan met een beetje olijfolie op hoog vuur en bak de zoodles 2-3 minuten. Doe ze in een vergiet en laat minstens 3 minuten uitlekken.
  4. Verhit de pan op midden-hoog vuur en voeg weer een beetje olijfolie toe en voeg de knoflook toe met een knoflookpers. Laat de knoflook een minuut bakken.
  5. Voeg de garnalen toe en bak 3-4 minuten. Rooster ondertussen de pinda's in een koekenpan zonder olie.
  6. Voeg de rode peper, lente uien en gewone uien toe en bak 1-2 minuten. Breek het ei boven de pan en roer het ei goed door het mengsel.
  7. Als het ei gaar is, voeg je de zoodles, taugé en de saud toe en bak je die tot ze warm zijn.
  8. Serveer de Pad Thai en strooi er de pinda's en koriander over.
Eetsmakelijk! 

We misten de pasta eigenlijk allebei niet, terwijl we heel erg van pasta houden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten