Gisteravond had ik lekker een avondje voor me alleen. Ja, ik weet dat het halloween was en dat ik eigenlijk naar een gekostumeerd feestje zou moeten gaan. Maar daar had ik echt geen zin in. Ik was de avond ervoor wezen terrassen en natuurlijk te lang blijven hangen. Ik heb gister wel thuis gewerkt, maar had zoveel te doen dat ik echt geen tijd had om uit te brakken. Het was een echte dag voor comfortfood en daarom maakte ik risotto met gemengde paddestoelen.
Omdat ik zo superlui was, was ik snel de supermarkt ingestormd om mijn ingrediënten te halen en mocht het van mij zo makkelijk mogelijk.
Ik kocht
- Een zakje risottorijst met truffel (zie afbeelding). Hier zitten al veel ingrediënten in en ik heb gewoon hun recept aangehouden.Wel heb ik alles gehalveerd omdat het zakje voor 2 personen is. Easypeasy!
- Een voorgesneden paddestoelenmix met gele paprika en kruiden. Ook lekker makkelijk!
- Een flesje droge witte wijn van 250 ml.
- Een nieuwe fles olijfolie. Die andere was bijna leeg.
Thuis had ik nog een blokje groentebouillon waar ik 300 ml bouillon van heb gemaakt.
- Verhit zo'n 3 eetlepels olijfolie in een pan op hoger vuur en doe daar de risottorijst bij (voor mij 125gr). Schenk daar 70 ml droge witte wijn bij en bak de risottomix 2 minuten, wel continu roeren, tot de wijn verdampt is.
- Draai het vuur lager en voeg vanaf nu elke keer een beetje bouillon toe als de vorige bouillon is opgenomen. Blijf constant roeren en gebruik geen deksel op de pan. Doe dit 16 minuten lang tot de rijst gaar is. Je weet of je rijst gaar is als je hem plet en je ziet geen witte streepjes meer. Als je een wat zachtere rijstkorrel wilt kun je de risotto een paar minuten langer koken.
- Begin met het roerbakken van de gemengde paddestoelenmix (in een andere pan) zo'n 7 tot 10 minuten voor je wilt serveren.
- Ik wilde op het eind nog wat parmezaanse kaas door de risotto heen roeren om het zo lekker smeuïg te maken, maar dat was ik vergeten te kopen.
- Schep de risotto in een diep bord of een kom en verdeel de geroerbakte paddenstoelenmix eroverheen.
Ik heb de wijn die over was nog in een glas geschonken en heerlijk Friends gekeken en deze superlekkere risotto opgesmikkeld!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten