Pagina's

zaterdag 1 november 2014

Kalkoensaltimbocca met sperzieboontjes en gebakken aardappeltjes




Och jongens, woensdag heb ik toch zo fan-tas-tisch lekker gegeten! Sven kwam langs en ik had beloofd om iets lekkers te koken. Op school had ik al bedacht dat ik saltimbocca zou maken met sperzieboontjes en gebakken aardappeltjes, jamm!

Officieel maak je saltimbocca met kalfsvlees, maar toen ik in de supermarkt stond vond ik dat toch een beetje duur. Kalfschnitzels waren 3 keer zo duur als kalkoenschnitzels! Dus, kalkoensaltimbocca it is!

Ik kocht:

  • 2 ongepaneerde kalkoenschnitzels
  • rauwe hamplakjes
  • vastkokende aardappels
  • verse salie
  • sperzieboontjes
Thuis had ik nog satéprikkers, boter, olijfolie, rozemarijn, knoflook en sjalotjes in de kast liggen. 

Voordat Sven er was had ik al wat voorbereidend werk gedaan door 2 satéprikkers een half uur in water te laten weken (zodat ze niet verbranden!) en de aardappels met schil in partjes gesneden en alvast gekookt. Ook had ik alvast een sjalotje gesnipperd en de sperzieboontjes gedopt. Dat scheelde alweer werk toen we samen gingen koken. 

  1. Het enige wat we toen moesten doen was de kalkoenschnitzels aan beide kanten met peper bestrooien, een plakje rauwe ham op 1 kant van de schnitzel leggen en daar 2 blaadjes salie bovenop leggen. Met de satéprikker ga je door 1 salieblaadje en de ham en de schnitzel en dan prik je andersom door het andere salieblaadje zodat alles bij elkaar gehouden wordt door 1 satéprikker. 
  2. Ondertussen kun je de aardappelpartjes al in een koekenpan aanbakken met olijfolie, knoflook en rozemarijn. 
  3. Kook de sperzieboontjes 4 tot 5 minuten en bak ze daarna in boter met een gesnipperd sjalotje. Op het moment dat je de sperzieboontjes gaat koken, leg je ook de saltimbocca's met de hamkant naar onder in een voorverwarmde pan met olijfolie, Bak ze 5 minuten per kant.
Wij hebben toen alles opgediend en omdat we er toch rode wijn bij dronken, nog een beetje rode wijn in de pan van het vlees geschonken om een klein beetje jus te maken. 

Smikkel ervan!! Wij vonden het in ieder geval super lekker!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten