We hadden nodig (voor een ovenschotel voor 4 personen):
- 500 gram kruimige aardappelen
- 500 gram knolselderij
- 500 gram broccoli
- 2 tenen knoflook, maar wij deden 3 grote tenen
- Een eetlepel gedroogde dragon
- 300 gram zalmfilet, maar ik haalde een pakje van 250 gram uit de vriezer. Wel ontdooien.
- 25 gram bloem
- 350 ml volle melk
- 1 citroen
- 15 gram dille
- Een eetlepel mierikswortel
- Schil de aardappelen en de knolselderij en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze in een pan met ruim water en zout en zet op het vuur, Laat als het water kookt, nog 20 minuten koken.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en snijd de knoflook fijn. verhit 25 gram boter in een koekenpan en fruit de knoflook een minuut, Roekbak daarna de broccoli en de dragon 5 minuten mee,
- Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm. Verdeel de broccoli en de zalm over de bodem van de ovenschaal.
- Verhit 25 gram boter in een steelpan en voeg de bloem toe, Laat al roerend op laag vuur gaar worden tot de bloem gaar wordt en verkleurt (roux). Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg 250 ml melk toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 minuten zachtjes koken.
- Snijd de dille fijn. laat een paar takjes achterwege als decoratie voor straks.
- Haal de steelpan van het vuur en roer de dille door de saus. Rasp de schil van de citroen door de saus. Wij hadden de hele schil gedaan, maar dit bleek veel te overheersend. Dus rasp een klein beetje van de schil. En wat me ook lekker lijkt is een heel klein beetje citroensap door de saus. Roer nog wat peper en eventueel zout door de saus en verdeel de saus over de broccoli en zalm in de ovenschaal.
- Giet aardappel en knolselderij af en stamp tot puree met 25 gram boter, een eetlepel mierikswortel, 100 ml melk, peper en eventueel zout. Verdeel de puree over de ovenschaal en plaats in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius voor 25 minuten.
Geef er partjes citroen bij om erover uit te knijpen en decoreer met de dille. Eet smakelijk!
Waren toch wel stijdanspassen toch :-) Wanneer kunnen we voor het eten reserveren?
BeantwoordenVerwijderen