Voor de zalm met zoete aardappel uit de oven en spinazie heb je nodig (2 porties):
- 2 zalmfilets
- Een grote zak spinazie
- Zoete aardappels voor 2 personen
- Een citroen
- Chilipoeder
- Paprikapoeder
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Schil de zoete aardappels en snijdt in parten of stukken.
- Leg de zoete aardappel in een ovenschaal waar bakpapier in ligt. Dit maakt het makkelijker om de ovenschaal straks schoon te maken.
- Schenk wat olijfolie over de aardappels en bestrooi ze met paprika-, chilipoeder en zout. Zet ze in de oven voor 45 minuten en gooi ze iedere 15 minuten even om.
- In de laatste 8 minuten ga je pas aan de gang met de zalm en de spinazie.
- Doe alle spinazie in een grote pan en laat dit slinken.
- Olie de zalmfilet aan een kant en maal peper en zout erover. Leg de zalm met de beoliede kant in een gloeiendhete grillpan. Olie nu de andere kant van de zalm en maal er peper en zout over. Als je zalm naar wens is aan de ene kant, draai je hem naar de andere kant.
- Knijp een halve citroen over de spinazie en plate everything up!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten