Je hebt nodig (voor 4 porties):
- 900 gram uien (in halve ringen)
- 50 gram boter
- Olijfolie
- 2 eetlepels bloem
- 100 ml witte wijn
- 1,5 liter runderbouillon
- Gedroogde tijm
- 2 stokbroden
- zakje geraspte oude of pittige kaas
- Verhit een grote soeppan en smelt daarin de boter en wat olijfolie zodat de boter niet verbrand. Bak de uien op matig vuur 30 minuten aan en roer regelmatig.
- Voeg 2 eetlepels bloem toe en maal peper over de uien en bak dit ongeveer 5 minuten totdat de bloem gaar is. Blijf roeren.
- Voeg de wijn toe en kook dit 5 minuten mee terwijl je nog steeds blijft roeren.
- Giet de bouillon erbij en een hoeveelheid gedroogde tijm naar wens en laat dit op laag vuur 20 minuten koken.
- Bak de stokbroden bijna helemaal af en snij in sneetjes. Leg de sneetjes op een bakplaat met bakpapier en beleg met de geraspte kaas. Bak deze in ongeveer 5 minuten af en maal er wat peper overheen. Leg in de soep en serveer de rest van de stokbroodjes naast de soep.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten