Pagina's

woensdag 17 december 2014

Franse uiensoep

Afgelopen zondag heb ik met een kleine kater in de keuken staan kokkerellen. Een soepje was heerlijk hydraterend en uien zijn goed voor de weerstand, dus dit was perfect en nourishing om zondag te eten. Sven en ik hebben de helft van de hoeveelheid soep die ik had gemaakt verorberd en de rest is de vriezer ingegaan om een keer als lunch of lichte maaltijd te eten.

Je hebt nodig (voor 4 porties):

  • 900 gram uien (in halve ringen)
  • 50 gram boter
  • Olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 1,5 liter runderbouillon
  • Gedroogde tijm
  • 2 stokbroden
  • zakje geraspte oude of pittige kaas
  1. Verhit een grote soeppan en smelt daarin de boter en wat olijfolie zodat de boter niet verbrand. Bak de uien op matig vuur 30 minuten aan en roer regelmatig.
  2. Voeg 2 eetlepels bloem toe en maal peper over de uien en bak dit ongeveer 5 minuten totdat de bloem gaar is. Blijf roeren.
  3. Voeg de wijn toe en kook dit 5 minuten mee terwijl je nog steeds blijft roeren.
  4. Giet de bouillon erbij en een hoeveelheid gedroogde tijm naar wens en laat dit op laag vuur 20 minuten koken. 
  5. Bak de stokbroden bijna helemaal af en snij in sneetjes. Leg de sneetjes op een bakplaat met bakpapier en beleg met de geraspte kaas. Bak deze in ongeveer 5 minuten af en maal er wat peper overheen. Leg in de soep en serveer de rest van de stokbroodjes naast de soep. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten