Pagina's

zondag 23 augustus 2015

Snelle erwtensoep


Poh jongens, de laatste blog was al een behoorlijke poos geleden. De hoogste tijd dus om weer eens wat te posten. Hoewel het de meeste dagen heel warm en benauwd is, sloeg het weer vorige week behoorlijk om. En als je op het terras werkt heeft zo'n onverwachte weersverandering grote invloed op je weerstand. Vriendinnetje Daisy had er ook last van en liep zelfs een holte-ontsteking op. Om ons, zieke honden, er weer bovenop te brengen dronken we liters thee met honing en citroen en maakten we een snelle en lichtere versie van erwtensoep.

Wat heb je nodig:

  • Een pot bouillon rundvlees van 350 ml
  • 900 gram tuinerwtjes uit de vriezer
  • Halve kilo iets kruimige aardappels
  • 500 gram soepgroenten (of erwtensoepgroenten)
  • 2 rookworsten
  1. Zeef de bouillon boven een pan en bewaar het vlees. Verdun de bouillon met water volgens de aanwijzingen op de pot. Voeg de tuinerwten toe en breng aan de kook en kook 10 minuten,
  2. Pureer met de staafmixer. Snijd de aardappelen in blokjes van een centimeter en voeg deze samen met de soepgroenten aan de soep toe. Kook op laag vuur nog 10 minuten. 
  3. Snijd de rookworsten in plakjes en voeg samen met het vlees uit de bouillon toe aan de soep. Kook nog 5 minuten en breng op smaak met peper en zout. 
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten