Pagina's

maandag 24 augustus 2015

Curry Madras met noedels en groenten


Mijn ouders waren op vakantie geweest en brachten een leuk souvenir voor mij met zich mee. Een potje met Curry Madras kruiden. Daar moest natuurlijk iets mee gemaakt worden. Vriendlief en ik trokken gewapend met deze kruiden de keuken in en het resultaat was deze heerlijke Curry Madras met noedels en groenten. Dit gerecht leent zich uitstekend om producten die je nog hebt liggen op te maken, want eigenlijk kun je er allerlei verschillende groenten in verwerken. Omdat ik nog zoete aardappels en kikkererwten in de kast had werd deze versie verrijkt met deze ingrediƫnten.
Wat heb je nodig:
  • Curry Madras kruiden
  • Kip in stukjes gesneden
  • Olie (Wij gebruikten wok-olie)
  • Kokosmelk
  • Groenten (Wij gebruikten een groentemix met broccoli, rode ui en sugarsnaps en hadden nog zoete aardappel en kikkererwten)
  • Ketjap
  • Sambal
  • Knoflook, fijngesneden
  • Noedels (Wij gebruikten kant-en-klare noedels die alleen warm hoefden te worden)
  1. Marineer de kip met een mix van de Curry Madras kruiden, een beetje sambal en wokolie.
  2. Schil de zoete aardappel, snijd in stukjes en kook deze gaar. Verwarm in een wok wat wokolie en bak de groentemix. 
  3. Bak in een andere pan de kip gaar. Wanneer deze gaar is blus je de kip af met een klein scheutje ketjap en de fijngesneden knoflook.
  4. Voeg aan de groentemix een gewenste hoeveelheid Curry kruiden, sambal en kokosmelk toe.
  5. Als je tevreden bent met de smaak van de saus, voeg je de kip, kikkererwten en zoete aardappel toe om warm te worden. 
  6. Voeg op het laatst ook de noedels toe en laat deze ook warm worden. 
Eet Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten